RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Usjevi za sada podnose visoke temperature

Izuzetno visoke temeperature koje su za ovo doba godine vladale naročito prošlog vikenda, da su potrajale, mogle su i na području Distrikta, pokrenuti «buđenje» poljoprivrednih površina pod ozimim kulturama. No, kako se živa u termometru ponovo spušta, sve će po usjeve proći bez posljedica.

«S obzirom da nije bilo ekstremno niskih jutarnjih temperatura, odnosno mraza, činjenica da nema snježnog pokrivača još uvijek ne ugrožava zasade, bilo da je riječ o ozimim kulturama ili voćnjacima. Inače, trenutno je moguće odraditi i zimsko zaoravanje, odnosno voćnjake pripremiti za zimsko-proljetnju rezidbu”, rekao je šef resornog pododjeljenja u brčanskoj Vladi, Ferhat Ćejvanović.

S obzirom da meteorolozi najavljuju zahlađenje praćeno snijegom, za pretpostaviti je, da negativnog uticaja vremenskih prilika na zasijane površine u Distriktu, neće ni biti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.