RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Suzbijanje bespravne sječe šuma u Brčko Distriktu

Tokom minule godine, resorno odjeljenje brčanske Vlade, u saradnji sa inspekcijskim službama i policijom, pojačalo je kontrole ilegalne sječe šuma na području Distrikta.

«Ove aktivnosti rezultirale su podnošenjem 90 zahtjeva za pokretanje prekšajnih odnosno tužbenih sudskih postupaka. Od toga broja, 35 zahtjeva za pokretanje prekšajnog postupka podneseno je protiv počinilaca sječe šuma u vlasništvu Distrikta, i 55 u šumama u privatnom vlasništvu», rekla je šefica Pododjeljenja za vodoprivredu i šumarstvo brčanske Vlade, Ljiljana Zenunović.

Načinjeno je i 16 dodatnih zabilješki o bespravnoj sječi šuma, a podneseno je i osam zahtjeva za tužbeni postupak pred sudom jer je u svakom od tih slučajeva, bespravno posječeno, više od dva kubna metra drvne mase.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.