RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Tokom jučerašnjeg dana, pronađena i oduzeta “marihuana” i “heroin”

Nastavljajući aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, tokom jučerašnjeg dana (18.01.2018. godine), kod dva lica, pronašli i oduzeli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“ i praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”.  

Naime, nakon prikupljenih operativnih saznanja, policijski službenici su u mjestu Cerik Brčko distrikt BiH, preduzeli radnje na zaustavljanju putničkog vozila marke “Renuat Laguna”, u kojem su se nalazila lica koja su kod sebe posjedovala narkotička sredstva.  Prilikom preduzimanja radnji kod lica sa inicijalima A.H. rođena 1993. godine sa područja Živinice, pronađena je i oduzeta biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“, a kod lica sa inicijalima I.J. rođen 1975. godine sa područja Brčkog, pronađena je i oduzeta praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjen prekršaj Policija će, Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja “Posjedovanje narkotičkih sredstava” iz Zakona o sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH (Službeni glasnik BiH 8/06).

Foto: Arhiva

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.