RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Svi regulacijski planovi ušli u skupštinsku proceduru

Pripremni sastanak za 31.redovitu  sjednicu  Skupštine distrikta Brčko  održan je danas s s šefovima  zastupničkih  klubova  i predstavnicima Vlade distrikta Brčko. Utvrđen je dnevni red  na kojem se nalazi 27 točaka.

Predsjednik Skupštine distrikta Brčko Đorđa Kojić je kazao da se na dnevnom redu  nalazi nekoliko  zakona , među kojima  i Zakon  o lovstvu distrikta Brčko, kao i svi   regulacijski planovi.

On je kazao da će vjerojatno biti još usuglašavanja i  kada je  u pitanju Zakon o lovstvu i regulacijski planovi , ali je bitno da su se pomakli s mrtve točke.  Na dnevnom redu  se nalaze  i tri izvješća ,izvješće  o radu nezavisnog odbora za izbor šefa policije i zamjenika  šefa policije  Brčko distrikta, izvješće o radu  pravobraniteljstva  Brčko distrikta  za prošlu godinu , kao i izvješće o  o radu povjerenstva  za papire od vrijednosti Brčko distrikta u 2013 godini .

Skupština će svoj rad  završiti s informacijama  o poništenim tenderima , zatim  informacijom  o prikupljanju i provjerama prihoda  po osnovu naknada  za puteve u procesu  registracije  motornih vozila u distriktu, te  informacijom o  osiguranju  tehničkih pretpostavki  za normalno funkcioniranje  nastave  u svim osnovnim i srednjim školama  Brčko distrikta BiH .

Sjednica  Skupštine distrikta Brčko bit će održana u srijedu 9. travnja 2014 godine u 10 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!