RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Tokom raspusta šest edukacija za prosvjetne radnike

Pedagoška institucija, koja djeluje pri Odjeljenju za obrazovanje brčanske Vlade, od početka zimskog raspusta pa do njegovog okončanja, 12 januara, provešće šest stručnih edukacija namijenjenih prosvjetnim radnicima. One, za pedagoge i defektologe, kao i vjeroučitelje pravoslavne vjeronauke, već su okončane.

«Tokom dana na edukaciji su direktori i pomoćnici u ovdašnjim srednjim i osnovnim školama, a tema je: Model inkluzivnog obrazovanja u Distriktu i njegovo unaprjeđenje. Cilj je još jednom ukazati na sve detalje Zakona o obrazovanju u ovom segmentu, te posebno izanalizirati metode «kategorizacije» djece koja pohađaju inkluzivnu nastavu», rekla je savjetnica za edukacije u Pedagoškoj instituciji, Ivana Krezić.

Inače, do kraja ove sedmice odnosno do okončanja zimskog raspusta, biće organizovani i jednodnevni seminari za vjeroučitelje islamske vjere, potom za nastavnike biologije i ekologije, kao i nastavnike u razrednoj nastavi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.