RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Traženo više novca za infrastrukturne projekte u mjesnim zajednicama

Javne rasprave o budžetu Distrikta za tekuću godinu, okvirno planiranom u iznosu od preko 215 miliona maraka, započele su sinoć u sali Gradskog doma kulture. Okupljeni građani, predstavnici privrede, sindikata, mjesnih zajednica i nevladinog sektora, uglavnom su kritički govorili o Prijedlogu ovog temeljnog finansijskog dokumenta u Distriktu, insistirajući uglavnom na rješavanju problema koji «tište» sredine iz kojih dolaze.

Traženo je više novca za infrastrukturne projekte u mjesnim zajednicama, te zahtijevano njihovo «ukrupnjivanje» odnosno da se, primjerice, više ulica u mjesnim zajednicama ne asfaltira po pedeset metara svake godine, već da se u cjelosti rade jedna po jedna.

«Veoma je važno da čujemo razmišljanja ljudi sa terena jer oni najbolje znaju šta su prioriteti, i služe nam kao korektiv. Mi smo spremni, u skladu sa mogućnostima, prihvatiti dobar dio njihovih prijedloga, te ih ugraditi u konačnu verziju budžeta», rekao je predsjednik Skupštinske komisije za budžet, Halil Ljuca.

Inače, javne rasprave su predviđene i sutra, te u subotu, takođe u Gradskom domu kulture, a sve predloženo, biće najozbiljnije razmatrano, prije konačnog usvajanja budžeta planiranog krajem narednog mijeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.