Arhiva

Поједини шефови Одјељења траже више новца за нерад

Градоначелник Брчко дистрикта Бих Синиша Милић изразио је незадовољство због чињенице да су поједини шефови Одјељења у предлагању Нацрта буџета дистрикта за 2018. годину пробили договорени оквир од 205 милиона за више 12 милиона конвертибилних марака.

„Стичем утисак да постоје одређени политички кругови који без обзира на декларативну политичку подршку не желе да буџет буде усвојен до 31. марта јер се другачије не може протумачити овакво одступање буџетских захтјева корисника буџета, а који долазе из одређених политичких партија“, прецизирао је градоначелник Милић.

Он је подсјетио да, према важећим законским рјешењима, градоначелник нема механизам за прилагођавање буџета својој инструкцији.
„Инструкцијом коју са донио шефови су се морали кретати у договореном оквиру. Нажалост ја немам могућност да интервенишем и самостално мијењам буџетске захтјеве шефова Одјељења који не поштују инструкцију“, нагласио је Милић.

Он је подсјетио да Влада Брчко дистрикта, упркос свему предузима активности на изради Нацрта буџета за 2018. годину и планира да приједлог буџета усвоји и упути га Скупштини најкасније до 20. децембра када је предвиђено посљедње засједање Скупштине у овој години.

Вукашин Панић

За посланика Вукашина Панића овакво понашање појединих шефова указује на мањкавости система у функционисању Владе, које већ више година траје, тако да овакви потези не представљају новост у функционисању Владе у Брчком.

„Градоначелник нема никаквих могућности да изврши притисак на непослушне шефове Одјељења који оваквим приједлозима желе да себи створе простор за комотно понашање током године.Они чак заробљавају високе износе које сигурно неће утрошити, али своје понашање не желе да промијене.Ти нереални захтјеви шефова Одјељења на Скупштини се ријеше кроз фиктивно нивелисање приходвне и расходовне стране буџета“, нагласио је Панић.

Овакво понашање појединих шефова у брчанској Влади за Адмира Мујкановића, посланика Странке демократске акције позив је за утврђивање њихове одговорности.

„Поставља се питање одговорности шефова Одјељења који су себи дали за право да на такав начин оскрнаве буџет и да се коначно мора утврђивати одговорност за све оне који крше законске прописе“, нагласио је Мујкановић.

Адмир Мујкановић

За овакво понашање појединих шефова одјељења у позиционој Хрватској демократској заједници су нам рекли да још нису заузели став по овом питању и да због тога нису у прилици да прокоментаришу такав поступак.

Због чињенице да буџет Брчко дистрикта за 2018. неће бити усвојен до 31. децембра ове године, Влада ће предложити Одлуку о привременом финансирању институција Брчко дистрикта која у складу са важећим законским прописима, након усвајања у брчанском Парламенту, може важити најдаље до 31. марта до када би Скупштина морала усвојити буџет за 2018. годину.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button