RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Plodna godina u radu ULJUB-a

Udruženje ljubitelja umjetnosti Brčko (ULJUB), u godini koja je na izmaku, ostavio je serijal plodnih aktivnosti koje se ogledaju u organizaciji i suorganizaciji kulturnih dešavanja tokom cijele 2017. godine.

Centralna aktivnost je postavka slika naive „Naiva na Savi“ koje je otvorena u prostoru ULJUB-a u centru grada i može se pogledati svakim danom, sem nedjelje, od 10.00 do 17.00 sati.

Mladen Filipović, predsjednik ULJUB-a Brčko je pojasnio da izložba sadrži pedesetak slika od 11 autora iz BiH, Srbije, Hrvatske i Bugarske, i kao takva jedinstvena je u Bosni i Hercegovini.

Uljub je tokom godine u cjelosti realizovao program rada. Po značaju se izdvaja izložba „Naiva na Savi“ u Doboju, druženje umjetnika s mještanima Koraja i Bukvika sa oko 100 prisutnih i organizacija pet promocija knjiga autora iz BiH i regiona.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!