RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U “Bosnaplod” vlasnici do sada uložili 13 miliona maraka

Od preuzimanja brčanskog «Bosnaploda» 2015. godine «Zera-grupacija», u ovu tvornicu za otkup i preradu voća, uložila je više od 13 miliona maraka. Daljnja ulaganja u proizvodne pogone, ali i zasade voća su prioritet.

«Ove godine već je zasađeno dodatnih 20 hektara višnje, te 5 hektara maline, a otkup voća, sa ovogodišnjih 5.000 tona, planiramo naredne godine, uvećati na 8.000. Trenutno je u “Bosnaplodu” 90 stalno zaposlenih, a tokom godine radi oko 500 sezonaca. Takođe nam je cilj i broj kooperanata kojih je u Distriktu 800, a u cijeloj BiH oko 2.000, dodatno uvećati», rekla je direktorica “Bosnaploda”, Amra Ekmečić Nakić.

Inače, više od 80 posto svog proizvodnog asortimana, što uključuje smrznuto i prerađeno voće, te nove programe džemova i sokova, “Bosnaplod” izvozi na tržište Evropske unije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.