RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U parlamentu RS-a danas o povlačenju članova o rezervnom sastavu policije

U Banjoj Luci će danas biti nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) na čijem dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, iz koje su povučeni članovi koji se odnose na uspostavljanje rezervnog sastava policije RS-a.

– S obzirom na to da je za uspostavljanje rezervnog sastava policije potreban duži vremenski period i sredstva u smislu provođenja konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, kao i vrijeme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav policije stavio u funkciju, iz Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS-a, koji se nalazi u proceduri u Narodnoj skupštini, povlačimo članove koji se odnose na rezervni sastav policije – saopćeno je jučer iz entitetske policije.

U budućem periodu, kako se dodaje, MUP RS-a će ponovo razmotriti potrebe i mogućnosti za uvođenje rezervnog sastava policije u svoje strukture.

Najavili su i da će Jedinice za podršku promijeniti naziv u žandarmeriju.

Poslanici bi danas trebalo da razmatraju i prijedloge zakona o izmjenama i dopunama zakona o javnom redu i miru te oružju i municiji.

Prethodno je u Narodnoj skupštini za sutra predviđeno razmatranje Prijedloga zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u RS.

Na dnevnom redu su prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na dobit, društvima za osiguranje, unutrašnjem platnom prometu i fiskalnim kasama.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o izmjenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu, te duhanu.

U prvom dijelu sjednice entitetskog parlamenta usvojena je informacija o bezbjednosti u RS u 2018. godini i prva četiri mjeseca ove godine, kao i šest zakona te odluka o izradi Plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko–Rača.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vladajuća većina u NSRS potvrdila Dodikov stav o ‘štetnoj’ posjeti Đukanovića

Radio Brčko

Preminuo Momčilo Krajišnik

Radio Brčko

Poslanici danas o ukidanju ‘bijelog hljeba’ za funkcionere u RS-u

Radio Brčko