RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U Rašljanima traje gradnja infrastrukture vrijedne 1,5 milijuna KM

Predsjednik Skupštine Esed Kadrić i gradonačelnik Siniša Milić, sa suradnicima, posjetili su danas Rašljane, najjužnije selo Distrikta, i uvjerili se u tijek realizacije nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata za to mjesto.

U Rašljanima je u tijeku rekonstrukcija cestovne infrastrukture, riječnog pojasa uništenog nedavnim poplavama, te gradnja sportske dvorane uz mjesnu školu. Sve su to životno važni zahvati za mještane Rašljana, kaže predsjednik mjesne zajednice, Mujo Šabanović.

“S obzirom das mo mi 2014. Godine poplavljeni i uništena nam infrastruktura, s obzirom da je to sada došlo na red da se obnovi i popravi, mi smo prezadovoljni. A kada govorimo o sportskoj dvorani, to nam je najbitnije za naše učenike. Naša škola ovdje broji oko 160 učenika. Oni do sada nisu imali gdje obavljati jedan dio fizičkog vaspitanja, osim ovog otvorenog igrališta. Ova sportska dvorana ne samo da će imati veliku ulogu u školi, nego i ulogu za pet udruženja koja djeluju u našoj mjesnoj zajednici”, kaže Šabanović.

Vlada Brčko distrikta je kroz kredit Svjetske banke na ovom području investirala oko milijun i pol maraka. Sredstva su namjenjena prvenstveno za rekonstrukciju područja nakon katastrofalnih poplava, kazao je ovom prigodom gradonačelnik Siniša Milić.

“Dakle, Vlada interveniše i Vlada radi. Kako na sanaciji onih posljedica incidentnih i akcidentnih situacija na ovom području, tako i planira da ulaže u razvoj. Evo ovdje ste svjedoci početka radova na izgradnji jednog školskog objekta, dvorane, vrijednosti negdje oko 320.000 maraka. Tako da opredjelili smo se za ravnomjeran razvoj na području distrikta Brčko”, naglašava gradonačelnik Milić.

Gradonačelnikov stav potvrđuje i predsjednik brčanske Skupštine, Esed Kadrić.

“Mi smo se opredijelili obilaziti mjesne zajednice na području Distrikta da bi, ono što je Skupština usvojila a Vlada predlagala, skupa pogledali stepen realizacije svih neophodnih infrastrukturnih projekata. Naše političko opredjeljenje je, i gradonačelnika i mene i svih u vlasti, jeste ravnomjeran razvoj i ulaganje u sva područja Brčko distrikta. Da je to tako potvrda su danas Rašljani, a vjerojatno ćemo naredne sedmice obići neka druga mjesta na području Distrikta gdje ćemo dodatno to potvrditi”, kaže predsjednik Kadrić.

Rašljani su selo sa oko 1.100 stanovnika. Mještani, iako su zadovoljni investicijama koje se provode u selu, još uvijek imaju problema sa vodoopskrbom, klizištima, a potrebno im je proširiti i urediti ceste koje ih povezuju sa Bijelom i Maočom, te još nekoliko drugih investicija. Sada kad su se uvjerili da se nešto kod njih ipak gradi, oni vjeruju da će lokalna vlast imati i dalje sluha za njihove problem i potrebe.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.