RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Socijalistička partija sinoć održala Izbornu konferenciju

U brčanskom Domu kulture, sinoć je održana sedma Izborna konferencija Socijalističke partije Opštinskog odbora Brčko.

Predsjednik SP-a Petar Đokić, kazao je da je ova Izborna konferencija praktično kraj svih izbornih aktivnosti SP-a koji su vodili u drugom dijelu prethodne godine, te da su ostavili organizaciju Izborne konferencije u Brčkom za posljednju jer su u Brčkom imali još određenih političkih aktivnosti.

“Željeli smo da imamo vrlo jasnu situaciju oko toga kako će u budućnosti u Brčkom funkcionisati lokalna vlast. Očito je da je u Brčkom vrlo jak savez između SNSD-a i SDS-a, što je za mene veliko iznanađenje, imajući u vidu da su to dvije političke stranke koje su najoštriji suparnici u RS-u i na nivou BiH”, dodao je Đokić.

Prema njegovim riječima, Socijalistička partija u Brčkom želi da kroz rad u lokalnoj skuptšini da svoj maksimalan doprinos da se Brčko intenzivnije razvija, jer je u posljednjih osam godina doživjelo veliku stagnaciju.

“Brčko je izgubilo velik broj privrednih kolektiva, danas  nema ni blizu industrijsku proizvodnju kakvu je imalo prije rata. Kao Vlada smo mnogo radili u drugim gradovima, ali ovdje nemamo takav pristup, jer ovdje to radi lokalna vlast. Ljudi u olkalnoj vlasti očito nisu pokazivali volju, niti čak ni sposobnost da bi uradili više i obezbijedili više radnih mjesta, brži i veći ekonomski rast, i zato je u Brčkom karakteristika da se stanovništvo odliva u većem procentu nego što je to u ostalim krajevima. Tako da je krajnje vrijeme da se taj proces zaustavi. Ovaj grad zaslužuje drugačiju politiku”, pojasnio je Đokić.

On je istakao da Brčko ni blizu nije pripremljeno za ovo vrijeme u kojem se nalazi, i za ono što treba da bude budućnost ovakvog grada.

“I zato SP želi da da novi doprinos uspješnom razvoju Brčkog, i mislimo da je to moguće ukoliko i Socijalistička partija bude učestvovala u strukturama izvršne vlasti u Brčko distriktu. U svakom slučaju, mi socijalisti, bez obzira da li smo vlast ili opozicija ovdje u Brčkom, djelovat ćemo maksimalno konstruktivno boreći se za najbolje interese građana, što smo do sada i dokazali na više konkretnih projekata”, dodao je Đokić.

Član Glavnog štaba SP-a Zoran Kokanović, kazao je da će se pokušati boriti na sve načine kako bi omogućili narodu u ovom gradu boljitak.

Petar Đokić i Zoran Kokanović

“Moj ulazak u partiju je doveo i nove mlade ljude, koji su ambiciozni i koji žele da grade budućnost u ovom gradu, a ne da odlaze van”, istakao je Kokanović.

Na izbornoj konferenciji, sinoć su se birali delegati Općinskog odbora ove političke partije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!