RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U subotu počinje druga sezona takmičenja Sarajevo Business Forum Start-up Challenge uz nagradni fond veći od 150 hiljada KM

Kompanija Mastercard novi je partner projekta Sarajevo Business Forum (SBF) Start-up Challenge, takmičenja mladih u poslovnim idejama kojeg je pokrenula Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Hayat TV kako bi mladim ljudima u našoj zemlji pružila priliku da predstave i realiziraju svoje poslovne ideje.

„Inovacije su oduvijek predstavljale srž poslovanja Mastercard kompanije i mnogobrojni globalni podsticajni programi koji su namijenjeni mladima i stvaranju novih lidera budućnosti su ono na šta smo veoma ponosni. Zato je zadovoljstvo biti dio ovog projekta, jer vjerujemo da je za mlade ljude SBF Start-up Challenge prilika da svoje ideje i sposobnosti pretoče u realne projekte. Mladim ljudima je potreban poticaj i stimulacija u svakom pogledu, a ovo je takav projekat koji može biti potencijalna inicijalna kapsula za nekog budućeg poduzetnika. U partnerstvu sa BBI bankom želimo pružiti priliku mladima na putu ka ostvarenju svog sna, biti vjetar u leđa poduzetničkim aktivnostima i pokazati da u BiH itekako postoji svijetla budućnost.“, izjavio je Amir Trokić, predstavnik kompanije Mastercard za Bosnu i Hercegovinu.

Nakon vrlo uspješne prve sezone TV takmičenja SBF Start-up Challenge, u subotu, 2. novembra u programu TV Hayat u 21 sat bit će premijerno emitovana prva emisija druge sezone. Nagradni fond projekta povećan je i sada iznosi preko 150 hiljada KM, a najavu emisije možete pogledati na linku: https://youtu.be/_TJPHJ6qB3A

Poslovna ideja, projekat ili plan koji se prijavljuju za SBF Start-up Challenge mogu biti u fazi razvijanja ideje ili postojeći biznis novoosnovane kompanije, koja je registrovana u posljednjih 12 mjeseci, odnosno tokom 2018. i 2019. godine. Mladi starosti do 35 godina svoje prijave za narednu emisiju trebaju poslati na e-mail: SBFtakmicenje@sarajevobusinessforum.com, a rok za drugu emisiju je 17. novembar 2019. g.

Detalji poziva i obrazac prijave dostupni su na https://bbi.ba.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BBI VIP Business Club suorganizator konferencije Pouzdanost 2019.

Radio Brčko

Snažna podrška za privrednike u Vogošći: blizu pet miliona KM po stopi od nula posto

Radio Brčko

Brčko: Iftarsko druženje u organizaciji BBI Banke

Radio Brčko