Arhiva

U toku evakuacija mještana Vučilovca

Ekipe brčanskog Crvenog krsta trenutno su na terenu u Vučilovcu, gdje vrše evakuaciju stanovništva, izjavio je Denis Šehanović, sekretar Crvenog krsta.

„Sava je podivljala i bitno nam je da se Vučilovac odbrani. Sa te strane smo jako zauzeti evakuacijom i pripremanjem smještaja, tako da smo ostale aktivnosti stavili u drugi plan. Imamo dovoljno hrane, možda će nam samo nedostajati posteljina“, kazao je Šehanović.

On je dodao da su svi na terenu 24 sata, te da podršku imaju i od ljudi angažovanih sa biroa.

U prihvatnom centru smještenom u Omladinskom centru trenutno je smješteno 15 osoba, izjavila je Anica Radić Savić, šef Pododjela za podršku mjesnim zajednicama.

“To su mahom starije i bolesne osobe, koje je jutros posjetila i šef Odjela za zdravstvo, koja je u razgovoru sa njima rekla da će se potruditi da im se obezbijede i lijekovi koji su im potrebni”, istakla je Radić Savić.

Prema njenim riječima, u toku je priprema u prihvatnog centra u sali Gimnazije, a ako bude potrebe za hranom i posteljinom, da će građanima koji nisu ugroženi biti upućen apel da pomognu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button