RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Naselje Cvijanovići i dalje pod vodom, presječene putne komunikacije

Stanje na području Bijele , Gornje Skakave i Prijedora od jutros se  polako  normalizira i smiruje  , no i dalje je jako teško u naselju Cvijanovići , gdje je voda odnijela dio mosta i ceste  pa je do stanovništva toga naselja, teško doći.

Već 4.dan oni se bore s vodenom bujicom rijeke Tinje , kako bi sačuvali svoje živote , svoju stoku , kuće i objekte .

Tinje se polako povlači ka svojem koritu. U ovom trenutku je najteže je za pitku vodu koje nema i hranu, dok je u navedenim područjima Bijele G. Skakave i Prijedora pitka voda najveći problem.

Jutros je  glavna prometnica  koja vodi ka Bijeloj   prohodna , voda se u potpunosti  povukla s  ceste,  ali je ostavila goleme štete. Tako da je od jutros prometnica prema Dubravama i  Ceriku prohodna, a mještanima ovih brčanskih Mjesnih zajednica  od jutros je  dostupna i nabava potrepština , prije svega kruha.

Cesta koja vodi iz Bijele u duljini oko 2  kilometra je na više mjesta presječena i  odnesena , no zahvaljujući mještaninu  iz  Bijele ona je privremeno osposobljena  nanosom veće količine šljunka,tako da se promet vozilima  odvija  .

Voda se na području Prijedora također dosta povukla , glavna cesta  Bukvik -Cerik je prohodna , ali velike materijalne štete su i tu nanesene, kako na poljoprivrednom dobru , tako i na prometnicama,  kućama  i objektima. Štete će se tek nakon potpunog povlačenja vode s ovog područja  zbrajati.

Za očekivati je u narednim danima potpuno smirivanje vremena,nakon čega će se pristupiti sanaciji, ovog vodom poplavljenog i dobrim dijelom uništenog područja.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.