RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U Umjetničkoj galeriji u centru grada sutra izložba slikarice Tanje Pikule

U novom izložbenom salonu Umjetničke galerije u centru grada u petak, 27. listopada u 19.00 sati bit će upriličeno svečano otvaranje izložbe slika akademske slikarice Tanje Pikule.

Ciklus slika koji će građani Brčko distrikta BiH moći vidjeti do 27. studenog nosi simboličan naziv „Siluete“, a rezultat je vizualnog promišljanja, dubokog intelekta i ogromne stvaralačke snage koja opažajno intuicijom pretvara u spoznajno, u osviješteni prikaz emocija i znanja.

Kroz veliki i težak napor da se dopre do suštine čovjeka kao emotivnog bića krhke i osjetljive prirode, Tanjine „Siluete“ svjedoče jedinstvenu poetiku kao i uspjeh u kreaciji magičnih slika iz kojih se „čita“ što zaista znači biti svoj u moru sličnih, a često i istih, kako običnih ljudi tako i umjetnika.

Umjetnička galerija Brčko distrikta BiH poziva sve sugrađane, poštovatelje slikarstva i umjetnosti općenito da posjete ovu izložbu i svojom nazočnošću uveličaju svečano otvaranje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.