RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U akciji “ŠREK” kod dvije osobe pronađena i oduzeta marihuana

Nakon planskih aktivnosti koje su, između ostalog, predrazumijevale prikupljanje informacija i dokaza usmjerenih na suzbijanje rasturanja narkotičkih sredstava na području Brčko distrikta BiH, Policija Brčko distrikta BiH je tokom jučerašnjeg dana  provela radnje na realizaciji policijske akcije kodnog naziva ¨ŠREK¨.

Aktivnosti su provedene u skladu sa naredbom Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, u sklopu kojih su, policijski službenici na dvije lokacije u Brčkom izvršili pretrese dva lica i dva stambena i pomoćna objekata koja isti koriste.

Prilikom preduzimanja radnji dokazivanja, izvršeni su pretresi lica sa inicijalima V.S. rođen 1997. godine i A.LJ. rođen 1995. godine, oba sa područja Brčkog.

Provodeći radnje pretresa, policijski službenici su kod istih pronašli i oduzeli više pvc paketića u kojima se nalazila biljna materija koja svojih izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu”, 42 sjemenke indijske konoplje, digitalnu vagu koju su lica najvjerovatnije koristila u daljem rasparčavanju droge, mobilne telefone i određenu količinu novca. Izvršenim preliminarnim vještačenjem biljne materije utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi „marihuna”.

Lica su lišena slobode i nad njima je u Policiji Brčko distrikta BiH izvršena kriminalistička obrada, te će tokom današnjeg dana uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, biti  predati Tužilaštvu Brčko distrikta BiH  radi daljeg procesuiranja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.