RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Udruženje BORS-a Brčko održava 6. redovnu Skupštinu

 

Udruženje Veterana Boračke organizacije Republike Srpske u Brčkom (BORS) danas održava 6. redovnu Izbornu skupštinu.

Na skupštinu je pozvano 90 delegata, predstavnici svih srpskih političkih partija, predsjednik Skupštine , predstavnici ministarstava u Vladi distrikta Brčko, Predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida , udruženja porodica poginulih boraca, koji su prije skupštine položili vijence i odali počast pred spomenikom sprskim braniocima Brčkog, kazao je Živan Ilić predsjednik Udruženja veterana BORS-a u Brčkom.

Ocjenujući rad u protekle 4 godine, Ilić kaže da su dobro radili , kupili su prostor u kojem djeluje Udruženje , napravili 10 spomenika, uključujući i spomenik u gradu, usvojili mormativna akta i u svim segmentima unaprijedili rad udruženja Veterana boračke organizacije RS-a u Brčkom.

Kao prioritete za sljedeće razdoblje izdvaja Zakon o pravima demobilisanih boraca Brčko distrikta, Spomen soba srpskim braniocima Brčkog, kao i završetak tri spomenika na području Bukovca , Ilićke i Bijele, kazao je Ilić .

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!