RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Uručenje priznanja za kvalitet meda i edukacija pčelara

Udruženje pčelara «Brčko» upriličiće svečanost uručenja prizanja za najbolji kvalitet meda u ovoj godini odnosno rezultate nedavne procjene stručnog žirija koji je ocijenio 150 prispjelih uzoraka i to osamdestak pčelara iz Švicarske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH.

«Biće uručena po tri pehara za najbolje medove koji su prispjeli od pčelara iz BiH, te za one koji su na ocjenjivanje stigli iz inozemstva”, rekao je predsjednik Udruženja, Veljko Živanović i najavio početak zimskih edukativnih predavanja od kojih će prvo, na temu: «Američka kuga», biti organizovano u nedelju od 10 sati u brčanskom Domu kulture.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.