RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Penzioneri RS-a upriličili pretpraznično druženje u Brčkom

Predstavnici Partije ujedinjenih penzionera Republike Srpske (PUP RS), Opštinski odbor Brčko i Udruženja penzionera Republike Srpske u Brčkom upriličili su danas prigodno druženje za sve penzionere iz Brčkog, a povodom predstojećih praznika.

Okupilo se nekoliko stotina penzionera, a predstavnici PUP-a su iskoristili priliku da ukažu na načine borbe za bolji položaj penzionera. Predsjednik Opštinskog odbora PUP-a Brčko, Stojan Kašterović, stava je da penzioneri jedino udruženi u političku stranku mogu nešto postići za svoj bolji položaj.

„Jasna je stvar da je tu postignut jedan mali minimum gdje su sve partije našle svoje interese da daju penzionerima neke grantove tokom godine, a to je nešto najminimalnije. Da bi penzioneri mogli ozbiljnije da računaju na budžetska sredstva oni moraju biti učesnici vlasti jer vlast odlučuje o svemu, a ne udruženja građana. Samo na taj način možemo očekivati nešto ozbiljnije. A ovako ćemo mi i dalje nagađati jesmo li zadovoljni ili nismo i pitati se zašto prodajemo svoj glas za 20 ili 30 maraka, i tome slično“, poručuje Kašterović.

Istoga stava je i predsjednik Penzionerske stranke Republike Srpske, Ilija Vujičić, koji je takođe boravio na druženju penzionera u Brčkom. On također poručuje da se jedino kroz jaku penzionersku političku stranku može nešto postići. Potkrijepljuje to činjenicom da su penzioneri najbrojnije biračko tijelo u ovoj zemlji i navodi da je samo u Republici Srpskoj preko 250.000 penzionera. Penzioneri jedino ako u političkoj vlasti budu imali svoje predstavnike mogu očekivati prava povećanja od 10 posto i više, jer će se netko za njih boriti – smatra Vujičić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.