RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Uskoro izložba umjetničke fotografije u Brčkom

U novom prostoru Umjetničke galerije Brčko Distrikta u centru grada će, od 20.02. do 09.03. biti upriličena “Godišnja izložba Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH”.

Sonja Đurović, kustosica Umjetničke galerije Brčko Distrikta je tim povodom za “Radio Brčko” kazala da izložba sadrži 70-ak radova članova Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH. Motivi su pejzaž, lajf fotografije, potret, akt i drugi.

“Od autora zastupljeni su Božanović, Mujanović, Prole, Kašćelan, Skenderija, Janković i drugi”, kazao nam je Slobodan Krstić, majstor fotografije i selektor izložbe.

Izložba u Brčko dolazi nakon Banja Luke i Travnika, a pokrovitelj je Vlada Brčko Distrikta.

Urednica izložbe je Sonja Đurović, kustosica Umjetničke galerije Brčko Distrikta, a izložba će svečano biti otvorena 20. februara s početkom u 19.00 sati u novom prostoru Umjetničke galerije Brčko Distrikta u centru grada.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.