RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Zabranjeno pušenje” 7. marta na Trgu mladih

Na Trgu mladih u Brčkom će, 7. marta, za 18. rođendan Distrikta, nastupiti sarajevska rok- grupa „Zabranjeno pušenje“, nezvanično nam je potvrđeno iz Vlade Brčko distrikta.

Grupa “Zabranjeno pušenje” je sarajevski bend koji je osamdesetih godina bio jedan od najpopularnijih u regionu. Sejo Sexon, Nele Karajlić i Zenit Đozić tri su prijatelja iz sarajevskog naselja Koševo koji su krajem 70-ih i početkom 80-ih godina kreirali nešto što će narasti u jedan od najvećih muzičkih, kulturnih i multimedijalnih fenomena bivše Jugoslavije.

Inače, za učešće u programu obilježavanja 18. godina Brčko distrikta, kako “Radio Brčko” nezvanično saznaje, prijavilo se oko 25 udruženja i organizacija koji se žele predstaviti građanima sa raližitim kulturno -umjetničkim, zabavnim, sportskim i drugim sadržajima.

Zvaničan program proslave Dana distrikta trebao bi biti objelodanjen sutra ili eventualno u petak, na konferenciji za novinare, koju će organizovati gradonačelnik Siniša Milić.

Izvor: Promo fotografije

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.