RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Uskoro nabavka magnetne rezonance i CT skenera

Ove godine brčanska Bolnica bi trebala dobiti novu magnetnu rezonancu i CT skener čime će se značajno ubrzati proces dijagnostikovanja zdravstvenog stanja kod pacijenata.

“Tender za nabavku CT aparata treba da bude objavljen ovih dana, a u toku je i priprema tehničke specifikacije za raspisivanje tendera za magnetnu rezonancu. Ova dva uređaja mogla bi koštati četiri do pet miliona KM”, kazao je dr. Dušan Stokić,  zamjenik direktora JZU “Zdravstveni centar”.

Ovo nisu i jedine nabavke koje Odjel za zdravstvo u Vladi Brčko distrikta planira  finansirati sredstvima iz kapitalnog budžeta, te se tako do kraja godine očekuje nabavka i opremanje oftamološke operacione sale za operacije na oku.

“Fond zdravstvenog osiguranja godišnje samo za usluge operacije katarakte koje se obavljaju izvan Brčko distrikta plati pola miliona KM, te bi se nabavka takve opreme isplatila u roku od godinu – dvije dana”, dodao je dr. Stokić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.