RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Kadrić: Očekujem rad brčanskog Parlamenta bez opstrukcija

Zajednički stav svih članica brčanske parlamentarne koalicije, a u povodu trenutne situacije unutar zastupničkog kluba HDZ-a, je da dosadašnja koalicija ostaje nepromijenjena.

«Vladajuća većina u kojoj je i HDZ, sa svoja dva umjesto dosadašnja tri zastupnika, ostaje i dalje na snazi. Svakako da će dodatna usaglašavanja, te eventualna nerazumijevanja unutar koalicije biti raspravljena u narednim danima», rekao je predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH, Esed Kadrić.

Kad je riječ o ključnom funkcionisanju Parlamenta, primjerice usvajanju regulacionih planova, zakona, te budžeta, Kadrić smatra da, ukoliko bi svaki od zastupnika ispunjavao svoje obaveze i pridržavao se zakletve koju je položio pred Skupštinom, čija je suština da će dolaziti na sjednice, te djelovati u interesu građana Distrikta, ne bi bilo značajnih poteškoća.

«Rečeno podrazumijeva da se svaki zastupnik izjašnjava glasanjem “Za”, “Protiv” ili bude “Suzdržan”, i u tom smislu, moja su očekivanja da neće biti opstrukcije u radu Parlamenta na način da se koriste mehanizmi odsustva sa sjednica», precizirao je Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.