RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Uskoro puštanje u promet mosta u Krepšiću, te izmjene Zakona o komunalnim djelatnostima

Prema informacijama iz Javnog preduzeća „Putevi“ Brčko distrikta BiH uskoro se očekuju izmjene Zakona o komunalnim djelatnostima.

Mato Itrić, zamjenik direktora ovog preduzeća, istakao je da je, nakon što je sud ovom preduzeću u novembru prošle godine osporio blokadu vozila i doplatnu kartu kada je u pitanju parkiranje na području Distrikta, zabilježen porast broja građana koji ne plaćaju korištenje parking prostora.

“Svi korisnici su dužni da plate parking, a oni koji to ne urade moraju platiti dnevnu kartu od četiri marke. Ukoliko i to ne urade protiv njih će biti pokrenut sudski spor. A u izmjenama zakona, između ostalog, predložili smo da cijena dnevne karte bude znatno viša nego sada, dok se ostale cijene parkinga neće mijenjati”, istakao je Itrić.

Itrić je dodao i da bi uskoro novoizgrađeni most u Krepšiću trebao biti pušten u promet.

“S naše strane je sve završeno sa 12. decembrom prošle godine, kada smo u Vladu predali zahtjev za tehnički prijem mosta i izdavanje upotrebne dozvole. Prema nezvaničnim informacijama dobijenim u usmenom razgovoru, u narednim danima trebala bi da se izda upotrebna dozvola i da se most zvanično pusti u promet”, naglasio je Itrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.