RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Uspješna saradnja u oblasti odbrane BiH i Sjeverne Makedonije

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je primio u posjetu ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekrema Ebibija, s kojim je razgovarao o nastavku uspješne bilateralne odbrambene saradnje dviju zemalja, s naglaskom potrebe jačanja regionalne saradnje, kao i o iskustvima na putu ka euroatlantskim integracijama.

Podžić je izrazio riječi dobrodošlice i zahvalnosti ambasadoru Ebibiju na prijateljskim odnosima dviju zemalja. Izrazio je zadovoljstvo dobrom bilateralnom odbrambenom saradnjom dviju zemalja koja traje od 2006. godine. Ta saradnja se unapređuje iz godine u godinu kroz razne vidove saradnje kao što su: saradnja u okviru Regionalnog Centra za odnose s javnošću u Skoplju i Centra za obuku za operacije podrške miru u Butmiru – Sarajevo, učešćem na zajedničkim vježbama, regionalnim inicijativama, kroz razmjenu iskustava i drugo.

Podžić se zahvalio što je MO R Sjeverne Makedonije prihvatilo na školovanje pilote i kadete Oružanih snaga BiH na svojim vojnim akademijama, te za podršku predstavniku OSBiH u Balkanskim medicinskim snagama (Balkan Medical Task Force – BMTF).

Ebibi je istakao da su bilateralni odnosi dviju država u oblasti odbrane na visokom nivou, te izrazio uvjerenje da će saradnja i dalje jačati. Naglasio je da dvije države dijele zajedničke strateške ciljeve po pitanju članstva u EU, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Хаџић и Божић – селектори одбојкашких Репрезентација БиХ

Admir Kadrić

БиХ: За опоравак предузећа од пандемије коронавируса зајам од 56 милиона евра

Radio Brčko

I narednih dana u BiH oblačno vrijeme s kišom

Radio Brčko