RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Usvajanje budžeta Brčko distrikta je prioritet -prioriteta

Apsolviranje amandmana i donošenje budžeta za tekuću godinu do konca narednog mijeseca, trenutni je prioritet u radu brčanske Vlade. Tu su i izmjene u postavkama izrade kapitalnog budžeta kroz promjene odgovarajućeg zakona, a među prioritetima je i promjena Zakona o platama.

«Trenutno smo u procesu analize učinka djelovanja svih odijeljenja Vlade u prošloj godini jer je evidentno da urađenim, u dijelu operativnog i kapitalnog budžeta za 2017., nismo zadovoljni. Sve podrazumijeva i promjenu metoda postavki formiranja kapitalnog budžeta kroz konkretne popravke u samim procedurama», rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

Prema Milićevim riječima, mnogo je značajnih infrastrukturnih projekata, a među ostalim, izvršna vlast će učiniti maksimum kako bi bile okončane sve predradnje za početak izgradnje multifunkcionalne sportske dvorane u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.