RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Usvojen Prijedlog reforme javne uprave za četiri nivoa vlasti u BiH

Sa temom Prijedloga reforme javne uprave za četiri  nivoa vlasti u BiH, danas je u Brčkom zasijedao Upravni odbor Fonda za reformu javne uprave u BiH.

Vedrana Faladžić, viša stručna saradnica u državnom projektu javne uprave je kazala da se prijedlog reforme odnosi na državni, dva entitetska i nivo Brčko Distrikta, a čije su smjernice danas osvojene na sastanku UO u Brčkom.

Osman Osmanović, direktor Trezora Brčko je kazao da će se primjenom jedne ovakve prakse umjesto linijske dobiti programska praksa u radu, a takav slučaj će biti i kod prijedloga i usvajanj budžeta Brčko Distrikta gdje će se umjesto linijskog načina kakav je slučaj bio do sada, raditi programska varijanta kod usvajanja i utroška budžeta. Nove informacione tehnologije biće uvedene i u kompletnom radu Trezora Brčko Distrikta, naveo je još Osmanović.

Reforma javne uprave u BiH koja se radi po projektima obuhvata: Inplementaciju zajedničkih servisa za elektronske usluge, Izradu kataloga javnih registara u BiH, Specijalistički program obuke za IT menadžere i Informacioni sistem Trezora Brčko Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!