RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Svi jedinstveni u borbi protiv korupcije

Objavljivanje informacije o analizi 14 projekata unutar Odjeljenja za javne poslove brčanske vlade vrijednih 1.700.000 maraka, u kojima, kako je rekao gradonačelnik Anto Domić, nakon analize, se osnovano sumnja da je budžet oštećen za 400.000 maraka, naišao je na potpuno odobravanje i predstavnika pozicije i opozicije u parlamentu distrikta.

To je, kako tvrde, pravi put za borbu protiv korupcije.

«Ovakvim izjavama «nije otkrivena topla voda» jer svi znamo da u institucijama vlasti korupcije ima i stoga od vlade očekujem još energičniju borbu u tom pravcu, te da se protiv krivaca preduzmu energične sankcije, a ne da se sve očekuje od tužilaštva», rekao je predsjednik skupštinske Komisije za borbu protiv korupcije, Ivan Krndelj.

Iz opozicionog SDP-a, daju apsolutnu podršku borbi protiv korupcije. «Tražimo da svako radi svoj posao i da se «mutne radnje» istražuju unutar svih segmenata vlasti u distriktu», istakao je poslanik Adnan Drapić.

SDS, borbu protiv korupcije unutar vlasti, stavlja kao prioritet svojim članovima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

«Upravo stoga podržavamo aktivnosti naše Svjetlane Čivčić, koja je, nakon Odjeljenja za urbanizam, borbu protiv korupcije nastavila i kao šef Odjeljenja za javne poslove», istakao je poslanik Ratko Stjepanović.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!