RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Usvojena nova strategija protiv korupcije

Vlada Brčko distrikta je, na danas održanom nastavku 30. redovne sjednice, usvojila Nacrt strategije za borbu protiv korupcije 2018 – 2019 godine i Akcionog plan za implemetaciju strategije.

Ovi dokumenti predstavljaju osnovne strateške dokumente za borbu protiv korupcije i obavezivaće odjeljenja Vlade, institucije kao i druge pravne subjekte čiji je osnivač Brčko distrikta.

Merima Mujkić

“Akcioni plan strategije sadrži veliki broj mjera i aktivnosti koji će provoditi svi navedeni subjekti, a u cilju prevencije i sprečavanja korupcije u Brčko distriktu”, izjavila je Merima Mujkić, predsjednica radne grupe koja je radila na izradi ovog dokumenta.

Brčko distrikt, inače jedini u BiH, kasni sa uvajanje ovih dokumenata jer su strategije na državnom i entiteskom nivou već usvojene.

Prije današnje redovne, Vlada je održala i vanrednu sjednicu na kojoj je data saglasnost Brčko distrikta na sveobuhvatne odgovore iz upitnika Europske komisije koje su pripremali svi nivoi vlasti u BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.