RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Усвојени програми утрошка грантова

Влада Брчко дистрикта БиХ на 23. ванредној сједници усвојила је Програм утрошка грантова мјесним заједницама, невладиним организацијама и удружењима грађана који се издвајају из Одјељења за стручне административне послове.

Срђан Блажић

Говорећи о броју грантова и износу новца на конфенцији за новинаре, Срђан Блажић, шеф овог одјељења подсјетио је на два програма на основу којих се издвајају грантови.

„У Програму утрошка грантова за мјесне заједнице, невладине организације и удружења грађања издвојили смо нешто више од 200.000 конвертибилних марака за 45 правних субјеката. Остало је још неколико субјеката из овог програма који нису поднијели захтјев и они су обавјештени о потреби да то учине“, истакао је шеф Блажић.

Он је подсјетио да је за Програм утрошка средстава по јавном позиву обезбијеђено 186.000 марака за невладине организације од чега је 50 одсто било издвојено омладинским организацијама, а преосталих 50 одсто осталим организацијама

„Комисија је одрадила захтјевани посао, тако да су пројекти 20 омладинских организација прихваћени и уговори са њима биће потписани у наредних десетак дана“, истакао је Блажић.

Делфа Деановић

Чланови Владе Брчко дистрикта БиХ на 23.ванредној сједници примили су к знању Информацију о испуњењу мјера из Акционог плана за провођење мјера из реформске агенде у периоду 2015-2018. година коју је представила Делфа Деановић, шефица Одјељења за европске интеграције.

„Испуњавајући обавезу о редовном информисању Владе и Скупштине Брчко дистрикта о испуњењу мјера из Акционог плана који је произашао из реформске Агенде, Одјељење за европске интеграције данас је упознало овај орган о чињеници да је од 62 предвиђене мјере, Брчко дистрикт већ испунио шест, 34 мјере радимо, неке се раде континуирано, а нажалост 21 мјеру још нисмо започели. Иначе, средњорочним програмом приоритета предвиђено је 286 мјера, од којих су 22 завршене“, прецизирала је шефица Деановић.

Како би се убрзао процес испуњавања обавеза Брчко дистрикта данас је закључено на сједици Владе да се у наредних 15 дана одржи посебан Колегиј Владе посвећен испуњавању обавеза из реформске Агенде.

Осим ванредне, одржан је и пети наставкак 27. редовне сједнице на којој је разматрана и, уз више закључака, усвојена Информација о утрошку грантова од 2014. до 2017. године. Такође разматрана је и Информација о распуштању Колективних центара по основу тзв. ЦЕБ пројекта који за његову реализацију подразумјева грантовска средства Европске комисије и кредит који већ враћа Брчко дистрикт.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.