RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Ветерани БОРС-а прославили Светог Димитрија

Удружење Ветерана Борачке организације Републике Српске (БОРС) у Брчком данас је прославило Крсну славу – Светог великомученика Димитрија, у народу познатију као Митровдан.

Свечаност је почела полагањем вијенаца и паљењем свијећа на Споменику српским браниоцима Брчког, те служењем парастоса.

Уз присуство бројних личности из јавног и политичког живота Дистрикта, удружења и грађана, свечаност је настављена молитвом уз ломљење славског колача.

„Борачкој организацији пожелио бих и честитао сретну и, Богом благословљену, Крсну славу. Борите се, и ове године, да милост божја буде са вама, да много љета и година у здрављу, срећи и божјем благослову славите име божје и да вас, на вашем животном путу у националном и јединству вјере, штити благослов божји молитвама Светога Великомучениак Дмитрија“, рекао је протојереј ставрофор Драган Ћирковић, архијерејски намјесник брчански.

Поздрављајући борце РС-а и честитајући им Митровдан, Живан Илић, предесједник Удружења Ветерана Борачке организације Републике Српске (БОРС) у Брчком се осврнуо на проблеме демобилисаних бораца рекавши да се њихова права у овом граду, скоро у порпуности, занемарују.

„У Брчко дистрикту не можемо да добијемо Закон о допунским правима дембилисаних бораца, а ни Одјељење за борачко – инвалидску заштиту. Разлог томе је данашња политика у којој не можемо да пронађемо саговорника“, рекао је Илић.

Као позитивну ствар, Илић је навео да је у овој години Удружењу Ветерана Борачке организације Републике Српске (БОРС) у Брчком обезбијеђен новац за изградњу Спомен собе.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.