RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Utrošeno svih 500.000 maraka

Sektor hortikulture, koji djeluje pri Odjeljenju za javne poslove brčanske Vlade, u potpunosti je realizovao budžetska sredstva za tekuću godinu, okvirno teška 500.000 maraka.

«Ovim iznosom obuhvaćena je nabavka sadnog materijala, uređenje javnih zelenih površina, te zanavljanje i širenje parkovskog mobilijara. Glavninu posla za nas, obavlja JP «Komunalno» Brčko, čiji uposlenici pod našim nadzorom i instrukcijama vrše pobrojane aktivnosti na području cijelog Distrikta», rekao je, u ime resornog odjeljenja,  inženjer hortikulture, Ešef Pamukčić.

Od oko pola miliona maraka kojima se u budžetu za tekuću godinu raspolagalo, do ovog momenta je realizovano u iznosu od 98,5 posto, a do kraja mjeseca će utrošak budžetskih sredstava biti stoprocentan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.