RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Јоханес Хан поздравио усвајање сета закона о акцизама

Комесар за европску политику сусједства и преговоре о проширењу ЕУ Јоханес Хан сматра да усвајање сета закона о акцизама у Парламентарној скупштини БиХ представља добру вијест из БиХ јер је то био кључни корак за осигурање развоја инфраструктуре и међународне помоћи.

“Поздрављам оне који су гласали `за`. Они су показали храброст и посвећеност покретању своје земље на путу ка ЕУ, у интересу грађана”, поручио је Хан путем “Твитер” налога.

Представнички дом Парламентарне скупштине усвојио је рано јутрос по хитном поступку сет закона о акцизама, којим се за 0,15 фенинга повећавају акцизе на биогорива и биотечности, те путарине.

Усвајање сета закона о акцизама један је од услова за наставак аранжмана са Међународним монетарним фондом, те деблокирање скоро милион евра кредита Европске банке за обнову и развој намијењених БиХ.

За Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ, Приједлог закона о измјенама и допуни Закона о уплатама на Јединствени рачун и расподјели прихода, те Приједлог закона о измјени Закона о систему индиректног опорезивања у БиХ гласали су посланици СДА, СНСД-а, СББ-а, ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990.

Против закона били су чланови клубова посланика ДФ-а, СДС-а, СДП-а, Независног блока, независни посланик Ђорђо Крчмар те посланици БПС-а Заим Бацковић и А-СДА Јасмин Емрић.

Кључна измјена у односу на раније приједлоге односи се на чињеницу да се не повећавају акцизе, осим на биогорива и биотечности, већ се за 0,15 КМ повећавају путарине, при чему ће прикупљена средства искључиво бити кориштена за изградњу ауто-путева, те изградњу и реконструкцију свих других врста путева.

Извор: http://www.srna.rs/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!