RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Velika postignuća Ekonomske škole Brčko Distrikta u kratkom periodu

Velika postignuća brčanske Ekonomske škole u kratkom periodu rezultat su zajedničkih napora nastavnog osoblja i učenika, dobre organizacije i discipline.

Postignuća u proteklih godinu dana kojih taksativno ima 40-ak i sa čime su upoznati Školski odbor i Vijeće roditelja ogledaju se u ugradnji lifta za invalide u školu, prilagođavanju toaleta invalidima, ugradnji senzora za dim u toaletima, nabavi komjuterske opreme u vrijednosti od 32.000 KM, školskom restoranu, odlaganje otpada za recikliranje i drugo, kazala je Zora Pajkanović, direktorica Ekonomske škole.

Ekonomska škola jedina je u Brčko Distriktu koja ima sve prostore prilagođene invalidima.

Hodnik u prizemlju, nakon nekoliko decenija vraćen je u funkciju tako što je otklonjena barijera koja je hodnik presijecala na dva dijela, a đaci iz prizemlja morali u su u razrede ulaziti obilazno, sa sprata iznad.

Škola ima 700 učenika u 36 odjeljenja. Najatraktivnija zanimanja posljednjih godina su iz ugostiteljsko- turističkog, i najveći interes je za turistički smjer i za kuhare, kazala je Pajkanović.

Učenice II razreda Ekonomske škole Sofija Stević Ranković i Lejla Muhović, kazale su da je komunikacija između učenika, te učenika i profesora odlična, te pohvalile ugradnju senzora za dim radi očuvanja zdravlja nepušača u školi.

Direktorica Pajkanović još je napomenula dobru podrušku od strane šefa Odjela za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta i napomenula da je tajna uspjeha u postignućima škole organizacija koja poštuje sva pravila i poštovanje jednih prema drugima, što sve skupa doprinosi pravilnom funkcionisnaju škole koja je osnovana na bude na dodrobit, ne samo đacima, nego i društvenoj zajednici.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.