RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Vikend u Brčkom: Jedna krađa i 33 isključenja iz saobraćaja

Policija Brčko distrikta je, tokom vikenda, zaprimila jednu prijavu o krivičnom djelu „Krađa“ počinjenom 20. oktobra oko 16,40 sati. Policiji se obratio šef trgovinskog centra u Brčkom koji je prijavio da su zaštitari zadržali jednu osobu koju su zatekli u izvršenju krivičnog djela “Krađa”. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj, te utvrdili da je muškarac sa inicijalima E.M. rođen 1991. godine, sa područja Brčkog, prilikom boravka u trgovinskom centru otuđio odjevne predmete. S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo „Krađa“, iz člana 280 stav 1., Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici provode mjere i radnje na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U izvještaju brčanske Policije navode da, tokom vikenda, nije bilo saobraćajnih nezgoda u kojima bi policijski službenici vršili uviđajne radnje.

Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili tridesettri vozača i vozila gdje je kod dvadeset vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u sedam slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u šest slučajeva utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.