RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Za “Interplet” ponuda od 20 miliona maraka

Konzorcij firmi koje predvode biznismeni iz Mađarske, za kupovinu pogona «Interpleta», nudi 20 miliona maraka, te razvojni biznis plan u segmentu informatičkih tehnologija koji podrazumijeva i više desetina novih radnih mjesta. Brčanska Vlada očekuje značajan interes ulagača i za «očišćenu» lokaciju nekadašneg «Izbora».

U više navrata tokom prošle godine u Brčkom su boravili investitori koje predvode Mađari iskazavši spremnost da prostor nekadašnjeg «Interpleta» kupe po cijeni od 20 miliona maraka kako bi ovdje sagradili veliki centar za informativne tehnologije, te zaposlili više desetina radnika.

«Svakako da je Vlada jako zainteresovana za provođenje cijelog projekta i vrlo brzo ćemo prilagoditi prostorno- plansku dokumentaciju kako bismo ispunili ključni zahtjev budućih investitora», rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

Očekivanja čelnika izvršne vlasti su da interes ulagača bude pokazan i za lokalitet nekadašnje tvornice «Izbor», te da se i po toj osnovi ostvari značajan budžetski priliv, već tokom ove godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.