RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Zaključene javne rasprave o budžetu Distrikta

Javna rasprava o Nacrtu budžeta Distrikta za tekuću godinu, treća po redu, upriličena je i danas u brčanskom Domu kulture. I na ovoj raspravi još jednom je ukazano na potrebu ukrupnjavanja infrastrukturnih projekata koji se realizuju, što se posebno odnosi na aktivnosti po mjesnim zajednicama. Član Skupštinske komisije za budžet i potpredsjednik brčanskog Parlamenta, Ivica Filipović, je istakao kako je zadovoljan interesom svih stanovnika Distrikta i njihovim odzivom na rasprave, koje su ovoga puta upriličene  samo u gradskom Domu kulture.

«Među sugestijama građana ima mnogo i veoma utemeljenih zahtjeva za izdvajanje novčanih sredstava iz budžeta i ja ću istinski nastojati da većina prijedloga građana nađe mjesto u ovogodišnjem budžetu», naglasio je Filipović.

Inače, ovo je posljednja rasprava o ovogodišnjem budžetu Distrikta koji okvirno iznosi 215 miliona maraka i koji Skupština treba usvojiti do kraja narednog mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.