RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Najbolje ostati drušveno aktivan

«Zašto ne volim juli moja čupavice», naziv je knjige autorice Indire Ćosić-Smajlović iz Srebrenika koja je sinoć promovisana u foajeu brčanskog Doma Kulture. O knjizi koja govori o tragičnoj sudbini Indirine kćerke Jasmine, preminule u 12. godini od karcinoma, te nastavku Indirine borbe da kroz pisanje pomogne drugoj djeci oboljeloj od iste bolesti, a njihovim roditeljma da vjeru u budućnost, govorile su promotorice Nikolina Husičić i Emina Zahirović.

«Ovom knjigom, prije svega, želim svim roditeljima koji su imali tragičnu sudbinu kao ja odnosno kojima su djeca umrla, poručiti da ne smiju klonuti duhom, odnosno da trebaju svoju borbu nastaviti aktiviznom. Ja sam odlučila da to činim kroz pisanje i ovu knjigu, a novac od njene prodaje, će biti osnov za utemeljenje Fondacije sa imenom moje kćerke», rekla je, pored ostalog, autorica Indira Ćosić Smajlović

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!