RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Zakon o zabrani pušenja u Distriktu na sjednici brčanskog Parlamenta

Predsjednici klubova zastupnika u brčanskom Parlamentu održali su pripremni sastanak i utvrdili 19 tačaka dvevnog reda za 18. redovnu sjednicu čiji je početak zakazan naredne srijede.

Prije ovog zasjedanja zastupnici bi trebali okončati tek započetu raniju sjednicu na kojoj su, od 20 predviđenih tačaka, stigli tek do poslaničkih pitanja.

Među tačkama utvrđenim današnjim dnevnim redom, kao značajnije, se izdvajaju Izmjene i dopune zakona o Policiji i Zakona o zabrani pušenja na javnim mjestima u Distriktu.

«Zakon o zabrani pušenja i korištenja duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Distriktu koji je u proceduri, na prijedlog zastupnika SDS-a, čini mi se veoma zanimljivim i korisnim. Usvajanje ovog zakona je veoma značajan iskorak i cijenim da će dobiti podršku u Parlamentu», rekao je predsjednik brčanske Skupštine, Esed Kadrić.

Na dnevnom redu će se naći i Izmjene i dopune Statuta JP «Komunalno» Brčko, kao i set revizorskih izvještaja o poslovanju javnih službi i brčanskih institucija, te nekoliko odluka o proglašenju javnog interesa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.