RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Završen “Business Forum Brčko 2017.”

Međunarodnom konferencijom na Ekonomskom fakultetu Brčko distrikta i internim zaključcima sa sastanaka investitora, danas je završena trodnevna manifestacija “Brčko Business Forum 2017”.  Tema Konferencije je bila “Perspektive partnerstva, vlasti, gospodarstva i institucija visokog obrazovanja u funkciji lokalnog i regionalnog gospodarskog razvitka”, a odazvali su su joj se dekani i profesori iz naše zemlje i svijeta, predstavnici lokalne vlasti, studenti i ostali građani.

Oksana Fotina, profesorica Agrarno-tehnološkog Sveučilišta iz Perma (Rusija) istaknula je da više godina surađuju s Univerzitetom Istočnog Sarajeva, te razmjenjuju nova znanstvena saznanja. Predstavnici Sveučilišta iz Kaunasa ukazali su tijekom predavanja na oblast ekologije, kao i na poželjnu razmjenu njihovih i naših studenata.

Dekan Ekonomskog fakulteta Srđan Lalić napomenuo je da ova institucija danas slavi 51. godinu postojanja, te da je “Business Forum” dobar primjer ujedinjenja društvene zajednice kroz ekonomiju i znanost.

Direktor “Business foruma” i koordinator Vlade Brčko distritka Damir Bulčević ocjenio je i Konferenciju i cjelokupnu manifestaciju veoma uspješnim.

Četvrtu Međunarodnu konferenciju u Brčkom organizirao je Univerzitet u Istočnom Sarajevu i rezultat je suradnje između Ekonomskih fakulteta iz Brčkog, Banja Luke i Subotice, te Sveučilišta iz Šangaja u Kini, Perma u Rusiji i Kaunasa iz Litvanije.

Prvi brčanski “Business Forum”  trajao je tri dana. Prisustvovalo mu je preko 250 gostiju iz naše zemlje i svijeta. Manifestaciju je finacijski podržala Vlada Brčko distrikta u organizaciji Udruženja računovođa, forenzičara i revizora Brčko distrikta i uz tehničku podršku Ekonomskog fakulteta u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.