RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Direkcija za finansije nije odgovorila na zahtjev Skupštine Distrikta

Naredna redovna sjednica Skupštine Distrikta, sa petnaest tačaka dnevnog reda, biće održana iduće srijede. Ovo je temeljni zaključak upriličenog pripremnog sastanka  predsjednika Klubova zastupnika ovdašnjeg Parlamenta.

Odlučeno je da se diskutuje o mogućnosti otvaranja javne rasprave kad je riječ o Zakonu o zabrani pušenja u javnim prostorima Distrikta, te Izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima, prema kojim, za neplaćenu parking kartu, u krajnjoj instanci može stići i sudski nalog za izvršenje. Raspravljaće se i o Odluci o usvajanju Deklaracije kojom se podržava da buduća trasa auto-puta Beograd-Sarajevo prolazi kroz Brčko. Dokument Izmjene i dopune Zakona o izvršenju budžeta za tekuću godinu, na inicijativu skupštinske komisije, uvršten je za naredno zasjedanje.

«Ovo smo učinili nakon što smo, više od mjesec dana, čekali da nam dokument proslijedi sama Direkcija za finansije koja to nije učinila. Tražićemo objašnjenje razloga ovakvog ponašanja, te shodno tome i odgovnost rukovodećih ljudi ove institucije», rekao je predsjednik brčanske Skupštine, Esed Kadrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.