Arhiva

Završena 31. i započela 32. sjednica Skupštine Brčko Distrikta

U današnjem nastavku 31. zasijedanja Skupštine Brčko Distrikta poslanici su nakon razmatranja usvojili Izvještaj o radu Pravobranilaštva Brčko Distrikta BiH za 2013. godinu. Prije toga poslanici su usvojili i skupštinski zaključak koji je prenzirato poslanik SDS-a dr. Milan Purić. „Suština zaključka koji je usvojila Skupština, a povodom usvajanja Izvještaja Pravobranilaštva je da se unaprijedi funkcija pravobranilaštva u podnošenju i vođenju regresnih postupaka, odnosno da se najvažniji instrument u borbi protiv korupcije stavi konačno na noge, odnosno u funkciju.“, pojasnio je Purić.
Ilinka Gavrić, pravobranilac Brčko Distrikta je naznačila:“Mi smo u radu u protekloj godini imali 5.470 predmeta i priznaćete to nije mali broj. Nas je 5 izvršilaca, znači 5 nosilaca pravobranilačke funkcije, plus što imamo 2 stručna saradnika i 2 prestavnika“. Ja moram reći da sam zadovoljna sa rezultatima rada jer je odnos plusa i minusa dobijenih i izgubljenih sporova još uvijek u nekom procentualnom odnosu 90 plus i 10 minus i moramo reći da je to dobar rezultat, precizirala je Gavrić.
Nakon 31. nastavljena je 32. redovna sjednica skupštine tačkom „Razmatranje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o praznicima Brčko Distrikta BiH“, koji nije dobio potrebnu skupštinsku većinu. Nastavak rada 32. sjednice Skupštine Brčko Distrikta zakazan je za 14. maj.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button