RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Završetak zgrade policije u Brčkom do sredine ljeta

Dugogodišnja gradnja zgrade policije u Brčko Distriktu trebala bi ubrzo biti intenzivirana, a njen završetak planiran je do sredine ljeta 2018. godine, kazano je danas nakon sjednice Vlade Brčko Distrita. Ukoliko se to ne desi otvorena je mogućnost povlačenja sredstava oko 3, 5 miliona eura od strane donatora.

Komisija za tehnički prijem zgrade policije u Brčko Distriktu već dva puta je odbila dati „zeleno svjetlo“ na upotrebu ovog građevinskog objekta zbog uočenih neopravilnosti od strane izvođača radova.

“Najkrupniji uočeni nedostatak na dosad izgrađenoj zgradi je nedostatak protivpožarnog sistema, a radovi koje na zgradi još treba uraditi su zahtjevni, složeni i skupi”, napomenuo je gradonačelnik Siniša Milić.

Radi тoga će se od Skupštine Brčko Distrikta tražiti podrška za angažovanje dodatnih sredstava u budžetu za 2018. godinu.

Milić je naglasio da postoji mogućnost da, ako se ovaj projekat do sredine naredne godine ne stavi u funkciju, Evropska komisija koja je donator, povuče svoja sredstva u iznosu od oko 3,5 miliona eura.

“Šta je bilo u prethodnom periodu to ako treba neka utvrđuju nadležni organi, a moja je želja da ovu zgradu privedemo namjeni u što kraćem roku i u tom smislu će se od Skupštine tražiti podrška kod angažovanja dodatnih sredstava u budžetu za 2018. godinu”, naznačio je još gradonačelnik Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.