RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Zbog kasno raspisanog konkursa upitno da li će Brčaci ove godine imati klizalište

Kancelarija za upravljanje javnom imovinom Vlade Distrikta u petak je raspisala novi Javni poziv za davanje u zakup terena malih sportova “Blatuša” za postavljanje mobilnog klizališta, pošto je istekao trogodišnji ugovor sa JP “Komunalno” dosadašnjim davaocem ove usluge.

V.d. direktora ove kancelarije Dijana Glišić, istakla je da nema informacije zašto procedura oko raspisivanja konkursa nije započeta ranije jer je ona na mjestu v.d. direktora od oktobra kada je ustvari i pokrenuta procedura.

“Konkurs je otvoren do 22.12. i nadamo se da ćemo po okončanju procedure imati zakupca koji će odmah otvoriti objekat za te namjene. Sada smo predvidjeli da ugovor traje pet sezona, i to od novembra do marta ”, dodala je Glišić.

Na mogućnost da Brčaci ove godine ostanu bez klizališta, odnosno ukoliko se ne bude niko prijavio na konkurs ili pak bude žalbi, Glišić je odgovorila da su to okolnosi na koje Kancelarija ne može da utiče, odnosno Distrikt kao davalac prostora u zakup.

“I na prvi konkurs se nije javio niko, tek se na ponovoljeni konkurs javilo JP “Komunalno”. Nadamo se da će se neko prijaviti na ovaj konkurs. Čak smo i prošlog zakupca obavijestili da smo raspisali konkurs, i nadamo se da ukoliko još raspolažu sa potrebnom opremom da će se i oni prijaviti ”, dodala je Glišić.

Prema njenim riječima, u cijelom ovom periodu Kancelarija nije imali nikada bilo kakav zahtjev bilo kakvog fizičkog ili pravnog lica da zakupi bilo kakav prostor za organizovanje takvog sadržaja iako je cijena zakupnine više nego povoljna, odnosno početna licitaciona mjesečna cijena ponovo iznosi 200 maraka.

Iz JP “Komunalno”, zbog odsustva direktora, danas nismo uspjeli dobiti odgovor na pitanje da li će ovo preduzeće ponovo konkurisati na ovaj Javni poziv.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.