RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Most u Krepšiću će biti završen do kraja godine

Radovi na izgradnji novog mosta u Krepšiću odvijaju se predviđenom dinamikom, a zabrana prometovanja tom dionicom prestaje važiti već od 13. Prosinca, potvrdio je danas za naš program zamjenik direktora u Javnom poduzeću „Putevi Brčko“, Mato Itrić.

„Radovi se odvijaju svojim tempom. Promet je zatvoren do 13. prosinca, kao što je i najavljeno. Nakon toga će promet biti pušten a mi ćemo nastaviti svoje aktivnosti. Most bi trebao biti, a vjerujem da hoće, završen do kraja ove godine. Dakle, za Novu Godinu imati ćemo i novi most u Krepšiću“, izjavio je Itrić, i naglasio da snijeg i niske temperature nisu u velikoj mjeri uticali na dinamiku poslova.

Unatoč vidno postavljenim obilježjima, pojedini vozači kamiona su koristili pogrešne, ili čak nedozvoljene, ceste za alternativno prometovanje na relaciji Brčko-Lončari. Zbog toga je proteklog vikenda nekoliko puta došlo do blokade prometovanja obilaznim pravcem kroz Marković Polje, namjenjim isključivo za putnička vozila. Vozači šlepera su pokušavali iz oba pravca prometovati tim seoskim cestama pa je došlo do potpune blokade prometa, a bilo je i slijetanja sa ceste zbog snijega i nepropisne vožnje.

Itrić je ponovio da je J.P. „Putevi Brčko“ vidno obilježilo pravce alternativnog kretanja za teretna vozila regionalnom cestom Brčko – Cerik, a za putnička vozila preko Marković Polja i Laništa. Stoga je na drugim nadležnim službama da reguliraju dalje odvijanje prometa i eventualno sankcioniraju nepoštivanje postavljenje signalizacije. Još jednom je pozvao sve vozače koji se trebaju kretati na toj relaciji da se strpe do 14. prosinca i da koriste obilaznice koje su naznačene u prometnim znakovima na svim važnijim raskrižjima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.