RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Због одлуке о кредитном задужењу за “Луку Брчко” бошњачки чланови Владе напустили сједницу

Приликом гласања о доношењу Одлуке о задужењу Брчко дистрикта БиХ по пројекту „Лука Брчко“, бошњачки чланови Владе напустили су сједницу, након чега је замјеник градоначелника др Анто Домић, који је водио сједницу, прекинуо њен рад.

За усвајање предложене одлуке гласали су чланови Владе из реда ХДЗ БиХ, СНСД и коалиције СДС-НДП, док су сједницу напустили шефови Одјељења из реда бошњачког народа испред СДС-а, СББ-а и С БиХ, тако да одлука није добила потребан број гласова.

Прекид рада данашње сједнице нико од чланова Владе није желио да коментарише.

Прије прекида другог наставка 29. редовне сједнице к знању је примљена Информација о поступцима јавних набавки у период 1. јули- 30. септембар 2017. године.

У информацији је констатовано да је у том периоду потписано Уговора о оквирним споразумима у вриједности 7,2 милиона конвертибилних марака што је за 2 милиона више него у 2015. и 2016. години.

Срђан Блажић

„У јавним набавкама за капиталне пројекте издвојено је чак 41 одсто или преко 3 милиона марака. Такође преко 95 одсто процедура обављено је тзв.отвореним поступком што се сматра најтранспарентнијом процедуром. Мислим да ћемо до краја године у процесу јавних набавки остварити најбољи резултат у посљедњих четири године“, изјавио је за “Радио Брчко”, Срђан Блажић, шеф Одјељења за стручне и административне послове.

Он је истакао да је реализација великог броја пројеката у току или се завршавају процедуре јавних набавки наводећи примјер Одјељења за комуналне послове као примјер великог ангажмана.

Мићо Стевановић

Шеф овог Одјељења, Мићо Стевановић, подсјетио је да је током ове године покренуто доста пројеката, прибављене потребне дозволе и чека се почетак грађевинске сезоне да крене реализација.

„У том смислу ми смо у ребалансу за текућу годину предложили занављање негдје око 1,2 милиона марака како бисмо почетком грађевинске сезоне почели пројекте из 2015. године. То је технички ребаланс за пројекте којима, по сили Закона 31. децембра ове године, истиче рок. Такође велики број пројеката из 2016. и 2017. године који се тичу комуналне инфраструктуре налази се у фази припрема, тако да очекујем да ће 2018. година бити година озбиљних радова“, рекао је Стевановић.

Током године на измаку ово Одјељење је завршило неколико озбиљних пројеката на изградњи водоводне и канализационе мреже у више градских улица.

Прије прекида сједнице, Влада је донијела одлуку да о Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о фискалним системима расправља на идућој сједници.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.