RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Zemljoradnička zadruga Brka” povukla 2 miliona maraka za razvoj

“Zemljoradnička zadruga Brka”, tokom ove godine, realizovala je dva projekta u oblasti ruralnog razvoja, aplicirajući ka fondovima Evropske unije uz partnerske asocijacije iz Češke i Njemačke. Ukupna vrijednost je 1, 2 miliona maraka. Tokom naredne godine biće okončan još jedan projekat okvirno težak 700.000 maraka.

Projekat na jačanju proizvodnje mlijeka koji je rađen sa Češkom razvojnom agencijom, težak milion maraka, kao i onaj sa partnerima iz Njemačke, a tiče se sušnice za voće i ljekovito bilje, čija je finansijska vrijednost 138.000 maraka, obilježili su razvojne faze “ZZ Brka” u 2016. i ovoj godini.

«Veoma nam je važno da u potpunosti, tokom predstojeće godine, realizujemo i projekat velike sušare sa silosima za žito koja će dnevno moći osušiti 400 tona. Investicija, posredstvom Republike Češke i fondova EU, je 700.000 maraka, a sam objekat, čiji završetak je planiran u maju 2018., biće lociran na prostoru MZ Stanovi», naglasio je direktor “ZZ Brka”, Šaćir Rahman.

Pomenuta tri projekta će omogućiti zaposlenje novih dvadesetak radnika što bi trebalo biti učinjeno u drugoj polovini naredne godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.