Arhiva

Želite biti birani? Do 15. svibnja pribavite entitetsko državljanstvo

 

Radni sastanak na temu  evidentiranja entitetskog  državljanstva  i pokrenute kampanje  u  vezi s tim , danas je  održao  gradonačelnik  distrikta Brčko Dr. Anto Domić  s predstavnicima    Središnjeg   Izbornog   Povjerenstva  Bosne i Hercegovine . Odjela za javni registar  u Vladi distrikta Brčko , s članovima  Lokalnog izbornog povjerenstva  Brčko distrikta  i  predstavnicima  OSCE –ovog  Ureda u Brčkom .

Svi građani distrikta Brčko moraju imati  entitetsko državljanstvo koji žele učestvovati u postupku glasovanja za opće izbore, kazao je gradonačelnik DR. Anto Domić , navodeći da se taj posao radi već puno mjeseci i da se  dobro krećemo, ali da postoji još uvjek puno ljudi koji trebaju uzeti entitetsko državljanstvo.

Izborno povjerenstvo  Brčko distrikta priprema informnativnu kampanju birača građana Brčko distrikta o entitetskom državljanstvu koji trebaju pristupiti izboru ili promjeni, ili  evidentiranju entitetskog državljanstva, kazala je Andrea  Štrkalj Mrkonjić predsjednica Lokalnog izbornog povjerenstva distrikta Brčko i navela  da  će Izborno povjerenstvo Brčko distrikta će nastojati  informativnu kampanju sprovesti što raznovrsnije medije, tv spotove , radio, zatim spotove, obavjesti, elektroničke i tiskane bilborde.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button