RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Zgrada pri kraju – a razgovori o kriterijima za dodjelu stanova – na početku

Milion maraka koje su, u jednakom omjeru, izdvojile ovdašnja i Vlada Federacije BiH za zgradu namijenjenu pripadnicima ARBiH i HVO-a, a čini je 25 stanova, kroz njegov završetak, u potpunosti se implemeniraju.

«Gradnja stanova je pri samom kraju, a već su započete i dodatne aktivnosti na raspisivanju tendera za uređenje prostora oko zgrade za što je iz budžeta Distrikta izdvojeno dodatnih 120.000 maraka. Paralelno sa okončanjem ovog posla treba biti dorađen i sistem cijevi za kvalitetno vodosnabdijevanje objekta», rekao je, u ime Koordinacije boračkih organizacija 108-2015 Motorizovane brigade Brčko, Avdija Banda.

Predstavnici obje vojne komponente tek treba da otpočnu razgovore o kriterijima za dodjelu stanova, no prethodno treba razriješiti i pitanje o broju stanova koji pripadaju svakoj od komponenti.

«Vjerujem da ćemo i ove razgovore uspješno privesti kraju. Svakako da ćemo u njih uključiti i zvaničnike vlasti iz reda Bošnjaka i Hrvata», istakao je, u ime koordinacije HVO-a, Ivo Anđelović.

Inače, predstavnici obje komponente vjeruju da će do proljeća, kada bi zgrada trebala biti useljiva, kriteriji i odabir korisnika biti okončan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.